Letak Background pada blog

Assalamualakaikum..kali ni tutorial untuk letak background pada blog..tapi tak tau ler menjadi ke x untuk template minima ke ape coz skrg ni blog sy dah bertukar ke denim..sebelum ni first2 sekali guna denim tapi disebabkan tak reti nak adjust2 mende tukar pulak ke template minima..lepas tu nampak berserabut pulak..cari2 tutorial untuk buat denim template sekali lagi..baru la jumpa cara mudah denim template...


mula2 sekali Sign in-Design-Edit HTML ,lepas tu cari kod macam dekat bawah ni..tekan Ctrl F untuk senangkan kerja korang nak mencari2 kod ni

   body {
lepas dah jumpa..letak copy kod dibawah ni dan paste di bawah kod body { tadi
  background: url(URL GAMBAR ); 
url gambar tu gantikan dengan url background yang korang nak..lepas dah ..PREVIEW dulu..klu ok save 
 

No comments: